Çocuklar ile birlikte yapılan havayolu seyahatleri günümüzde sık görülen ve giderek artan bir uygulama ve bununla birlikte uzmanlara göre uçak koltuğunda yalnızca kucak kemeriyle duran ya da ebeveynlerinin kucağında seyahat eden küçük çocuklar uçaktaki en güvensiz yolculardır. Türbülans, hava cepleri arasında uçuş ya da acil durum inişlerinde bir ebeveynin çocuğunu güvenli ve etkili bir şekilde tutup koruması neredeyse imkansızdır. Uçuş güvenliği uzmanları ebeveynlerden mümkün olan en yüksek güvenlik önlemlerini almalarını ve seyahat boyunca çocuklarını muhafaza edebilecekleri onaylanmış bir araç koltuğu almalarını istiyor.

DoonaTM hava yolu taşımacılığı için ideal bir çözümdür ve ABD ve Avrupa otoritelerinden havayolu taşımacılığı hususunda sertifikalar almıştır.

Simple Parenting araç koltuklarına izin verilip verilmediğini öğrenmek için havayolu şirketinizle önceden iletişime geçip uygun koltuk atamasını onaylamanızı önerir.

Doona™ Bebek Araç Koltuğu’nu uçakta nasıl kuracağınıza dair daha fazla bilgi için Uçakta Kurulum kullanıcı kılavuzuna bakın.

TUV tarafından sertifikalı Doona

TUV tarafından yeterli görülmüş araç koltuklarına izin veren havayolu şirketleri listesi

Federal Havacılık İdaresi web sitesinde çocuk güvenliği